Duurzaamheid

GR_logo_WBMG-rgb

Duurzaamheid speelt al sinds 2017 een belangrijke rol in de strategie van Gorman-Rupp. Wij ontwikkelen steeds meer producten en diensten waarmee we niet alleen onze eigen milieu impact verminderen, maar ook onze klanten helpen om hun duurzaamheid strategie te versnellen.

Wij noemen dit “where blue meets green” ; Blauw is al sinds 1933 de kleur van Gorman-Rupp, en door dit te noemen laten we zien dat we onze kennis en ervaring door zetten, ook in de toekomst. En die historie verbinden we met onze duurzame, en dus groene, ambities. Blauw ontmoet groen dus. We zijn er nog lang niet maar de start is gemaakt....

Onderstaand laten we u enkele voorbeelden zien:

Play Video

CO2 Prestatieladder

Het energiebeleid van Gorman-Rupp Europe BV is erop gericht dat activiteiten die wij dagelijks voor onze klanten doen op een milieuvriendelijke, effectieve, efficiënte en economische wijze worden uitgevoerd. Het uitgangspunt is dat op elk moment kan worden voldaan aan de met de klant overeengekomen eisen en zijn verwachtingen. Tijdens onze werkzaamheden willen we, voor zover als mogelijk, geen energie onnodig verspillen en zoveel mogelijk CO2-uitstoot reduceren.

In de bijlage hieronder vind je de documenten:

Emissie inventaris 2023
Energie actieplan 2023-1
Energie actieplan 2023-2
Nieuwsbrief 2023-1
Nieuwsbrief 2023-2
Certificaat CO2-prestatieladder
Gorman-Rupp op de SKAO-website

downloaden
DSC_0132

E-Line elektrisch aangedreven mobiele pompsets

Meer en meer mobiele pompsets worden voorzien van een elektromotor. Gorman-Rupp heeft daarbij als eerste een volledig geïntegreerde oplossing bedacht waarbij elektrisch aangedreven pompsets kunnen worden aangesloten op een regulier bouwstroom punt, op een mobiel accupakket of zelfs op een voorhanden zijnde autolaadpaal. Dat is pas slim!

Schone dieseltechniek die tot 89% CO2 bespaart

Uiteraard zijn alle diesel aangedreven pompsets die wij maken, voorzien van de schoonste generatie stage V motoren. Maar het kan nog beter! Alle nieuwe pompsets zijn geschikt gemaakt voor het gebruik van HVO diesel, een niet-fossiele brandstof die een gecertificeerde CO2 reductie oplevert tot maar liefst 89%. Bekijk ons webinar hiernaast of lees meer over HVO via onderstaande button! 

Play Video
20100046_GR_HVO label
zonnepanelen

Energie neutraal gebouw

Ons bedrijfspand aan de Zandweistraat in Waardenburg is voorzien van een zonnestroom installatie, waarmee wij qua elektrische energie, neutraal zijn. Sterker nog, over het jaar gezien wekken we meer op dan we gebruiken en het teveel leveren we terug aan het net.

PeelPioneers

Binnen ons duurzaamheidsprogramma Where Blue Meets Green ontwikkelen we steeds meer initiatieven om onze duurzame ambities vorm te geven. Inmiddels reinigen we ons gebouw met schoonmaakmiddelen van PeelPioneers. Gemaakt uit afvalstromen die nu zinvol worden ingezet.

Samenwerking met PeelPioneers2
Fairphone

Fairphone

Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol in onze bedrijfsvoering. Zo stappen wij over naar de mobiele telefoons van Fairphone. De eerste telefoons zijn inmiddels in gebruik en de ervaringen zijn positief. Het zijn kleine stapjes, maar bij elkaar past dit mooi in onze duurzame strategie Where Blue Meets Green.

Deelname aan keteninitiatieven

Om onze duurzaamheid doelstellingen te verwezenlijken en te versnellen, heeft Gorman-Rupp een actieve rol in diverse keteninitiatieven. Zo zijn wij bijvoorbeeld vertegenwoordigd in de werkgroep duurzaamheid van de ERA (European Rental Association) , maken we deel uit van De Groene Koers en zijn we lid van de ISCC (International Sustainability and Carbon Certification)

ERA logo