Over ons

Over Gorman-Rupp Europe

Gorman-Rupp Europe is de toonaangevende leverancier van zelfaanzuigende pompen en pompsystemen in Europa. Bij ons kunt u profiteren van een uitgebreid assortiment van de hoogste kwaliteit pompen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Een geschikte pomp van Gorman-Rupp voor úw specifieke toepassing

Met ons uitgebreide assortiment van vele duizenden pomptypes, denken we graag met je mee om de beste oplossing te vinden. Ons specialisme ligt in pompen met een debiet van 20 - 3.000 m3/uur en een opvoerhoogte tot ca. 150 meter!. We leveren pompen voor:

 • Abrasieve stoffen
 • Corrosieve stoffen
 • Dikvloeibare stoffen
 • Hoge druk
 • Schone vloeistoffen
 • Slurries
 • Vuil water

En dit doen we voor de volgende sectoren:

 • Grond-, weg- en waterbouw
 • Overheid
 • Industrie
 • Agrarisch
 • OEM
 • Mijnbouw

Vakkundig advies

Gorman-Rupp heeft duizenden soorten pompen. We adviseren u graag over het juiste type voor úw toepassing. We kunnen ons voorstellen dat u zich misschien niet dagelijks met pompen bezighoudt. We helpen u graag!

Archy, jouw beste vriend in pompverhuur

Archy is de oplossing voor zorgeloze pompverhuur van Gorman-Rupp Europe BV. Via Archy selecteer, reserveer, huur en beheer je de pompen die je nodig hebt voor jouw project. Met Archy profiteer je ook van meer dan 25 jaar ervaring in pompverhuur en de betrouwbaarheid die je gewend bent van Gorman-Rupp pompen. Archy beschikt over honderden mobiele pompsets. Zelfaanzuigende centrifugaalpompen en membraanpompen, aangedreven door een elektromotor of door een verbrandingsmotor. Bijna al onze pompen en de toebehoren kun je vinden bij Archy. Staat de pomp die je nodig hebt er niet bij? Geen nood! Even bellen met Archy en het wordt geregeld voor je!

Eigen engineers en testfaciliteit

In onze vestiging in Waardenburg (Nederland) beschikken we over moderne engineering, productie, test- en opslagfaciliteiten. Onze ervaren engineers maken gebruik van de nieuwste technologieën en innovaties voor het op maat ontwerpen, produceren en assembleren van onze producten. In onze testfaciliteit voeren we strenge tests uit onder nauwkeurig gesimuleerde operationele omstandigheden. Op die manier kunnen we altijd innovatieve, hoogwaardige producten garanderen die bestand zijn tegen de zwaarste taken.

Assemblage

In onze Europese vestiging in Nederland bouwt Gorman-Rupp alle elektrische- en motoraangedreven pompsets volgens standaard- of klantspecificaties. Na assemblage ondergaat elke pompset diverse strenge tests en een kwaliteitscontroleprocedure om een product van hoge kwaliteit te leveren, waardig om de Gorman-Rupp naam te kunnen dragen.

Gorman-Rupp Academy

Om het maximale rendement uit uw pomp te halen, biedt onze Gorman-Rupp Academy in Waardenburg uitgebreide trainingen en cursussen. Deze trainingen variëren van algemene pompkennis, service en probleemoplossing tot toepassing gerichte trainingen en zelf op maat gemaakte, klantspecifieke opleidingen.

Voorraad en logistiek

In ons Europees Distributiecentrum (EDC) in Nederland beschikt Gorman-Rupp over een grote hoeveelheid pompen en onderdelen, waardoor wij een optimale beschikbaarheid kunnen garanderen. Met dagelijkse zendingen door heel Europa kunt u vertrouwen op onze service en het risico van stilstand minimaliseren.

Where blue meets green

Duurzaamheid speelt al sinds 2017 een belangrijke rol in de strategie van Gorman-Rupp. Wij ontwikkelen steeds meer producten en diensten waarmee we niet alleen onze eigen milieu-impact verminderen, maar ook onze klanten helpen om hun duurzaamheid strategie te versnellen. Wij noemen dit “where blue meets green”. Blauw, de kleur van Gorman-Rupp sinds 1933, symboliseert onze rijke geschiedenis, die we nu verbinden met onze duurzame, groene ambities.

Ga voor betrouwbaarheid en zekerheid met service van Gorman-Rupp

De pompen van Gorman-Rupp worden dagelijks gebruikt in afgelegen goudmijnen, op bouwplaatsen of in chemische fabrieken. Ze zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen en jarenlang continu ingezet te worden onder de meest extreme omstandigheden - dag in, dag uit. Maar mocht u tóch een keer een technisch probleem hebben, waar kunt u in dat geval beter terecht dan bij de mensen die uw pomp van A tot Z kennen? Gorman-Rupp helpt u graag om uw pomp te onderhouden, omdat we weten dat uw productieproces nooit onverwachts stil mag komen staan.

Al sinds 1933 leveren wij kwaliteitspompen

In 1933 ontwikkelde Gorman-Rupp de eerste zelfaanzuigende centrifugaalpomp om klanten te voorzien van een duurzame en betrouwbare oplossing die uitstekende prestaties kon leveren, zelfs in uitdagende omgevingen. Sindsdien hebben we nauw samengewerkt met klanten over de hele wereld om te voldoen aan hun behoeften bij het verpompen van schone en vervuilde vloeistoffen. Met meer dan een miljoen geïnstalleerde Gorman-Rupp pompen en pompstations hebben we de ervaring om de markteisen goed te begrijpen. Gorman-Rupp Europe, als onderdeel van de Gorman-Rupp Group, is verantwoordelijk voor het bedienen van onze Europese klanten. We helpen u graag om uw uitdagingen aan te pakken en bieden de beste oplossingen met pompen en stations die probleemloos te zullen functioneren voor de komende jaren.

Video
Play Video