Verlaag CO2-uitstoot met 89% dankzij dieselaangedreven S-Line pompsets van Gorman-RuppDe Gorman-Rupp S-Line dieselaangedreven pompsets zijn geschikt gemaakt voor HVO-brandstoffen. Deze pompsets worden onder meer worden gebruikt in de GWW-sector, de industrie en door overheden. In deze branches ziet Gorman-Rupp het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds verder toenemen. Dat uit zich onder andere in een grotere aandacht voor het milieu. Opdrachtgevers en beleidsmakers stellen een ‘groene’ aanpak vaker als eis. De klanten van Gorman-Rupp zoeken naar mogelijkheden om hierin mee te gaan.

HVO wordt gecategoriseerd als niet-fossiele brandstof. Niet-fossiele brandstoffen worden geproduceerd uit plantaardige en dierlijke grondstoffen, zoals: plantenresten, plantaardige vetten en dierlijke vetten. Voor deze niet-fossiele brandstoffen zijn veel namen in gebruik. Blauwe diesel, CO2-fuel, green diesel en synthetische diesel. Allemaal namen die worden gebruikt en vaak worden deze voor de eenvoud aangeduid als biodiesel. Voor de duidelijkheid: HVO is geen biodiesel. Alhoewel biodiesel en HVO in de basis dezelfde grondstoffen hebben, is het fabricageproces wezenlijk verschillend. Biodiesel wordt over het algemeen aangeboden als bijmenging (‘blend’) bij reguliere, fossiele diesel.

Meer informatie over HVO en pompsets kunt u vinden in onze whitepaper.

Compleet gamma pompsets

Het complete gamma van de S-Line dieselaangedreven pompsets voor 2021 is door Gorman-Rupp geschikt gemaakt voor het gebruik van HVO-brandstof. Om zo de groene ambities in diverse sectoren kracht bij te zetten. Gorman-Rupp zal de komende jaren ook nieuwe producten en technologieën ontwikkelen die hun klanten in staat stellen mee te kunnen gaan in deze snelle ontwikkelingen. Meer informatie: www.grpumps.nl

Meadow of wheat. Nature composition.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.