Noodpomp nodig tijdens calamiteiten?

Calamiteiten zijn onvoorspelbaar en kunnen aanzienlijke schade aanrichten. In dergelijke situaties is een noodpomp essentieel om uw eigendommen te beschermen tegen wateroverlast of het stilvallen van een proces omdat de vloeistof niet verpompt kan worden. In dit artikel verkennen we het belang van noodpompen, de verschillende types, en hoe u de juiste kunt selecteren.

Play Video

Verschillende types noodpompen

Er bestaan verschillende soorten noodpompen, elk met hun specifieke voordelen en toepassingen.

Elektrische noodpompen
Deze zijn ideaal voor kleinschalige toepassingen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, makkelijke te verplaatsen en snel inzetbaar.

Brandstof aangedreven noodpompen
Motorpompen zijn krachtiger en kunnen grotere hoeveelheden water verplaatsen, wat ze ideaal maakt voor industriële toepassingen en dreigende overstromingen.

Hoe kies je de juiste noodpomp?

Het kiezen van de juiste noodpomp is essentieel om effectief te kunnen handelen in noodsituaties waar wateroverlast optreedt. Hieronder volgen belangrijke factoren die je in overweging moet nemen bij de aanschaf van een noodpomp.

Capaciteit en vermogen:
De capaciteit van een noodpomp wordt gemeten in liters per minuut of per uur, en geeft aan hoeveel water de pomp kan verplaatsen in een bepaalde tijdspanne. Het vermogen, uitgedrukt in watt of pk, bepaalt hoe krachtig de pomp is. Kies een pomp met voldoende capaciteit en vermogen voor jouw specifieke situatie.

Type pomp:
Zoals eerder besproken, zijn er verschillende soorten noodpompen, zoals elektrische en benzine-/dieselpompen. Elektrische pompen zijn geschikt voor kleinere hoeveelheden vloestof, terwijl brandstof aangedreven pompen beter geschikt zijn voor grotere hoeveelheden.

Voor het maken van een weloverwogen keuze is het raadzaam om advies in te winnen bij ons. Wij kunnen je praktische inzichten bieden over de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende noodpompen in uiteenlopende situaties.

Aanschaf noodpompen

De noodpompsets van Gorman-Rupp zijn direct uit voorraad leverbaar. Dit is mogelijk dankzij Gorman-Rupp's uitgebreide voorraad van pompen in Waardenburg.

Verhuur van noodpompen

Huren kan ook. Archy is de oplossing voor zorgeloze pompverhuur van Gorman-Rupp Europe BV. Via ArchyRental.nl selecteer, reserveer, huur en beheer je de pompen die je nodig hebt voor jouw project.

Archy beschikt over honderden mobiele pompsets. Zelfaanzuigende centrifugaalpompen en membraanpompen, aangedreven door een elektromotor of door een verbrandingsmotor. Bijna al onze pompen en toebehoren kun je vinden bij Archy. Staat de pomp die je nodig hebt er niet bij? Geen nood! Even bellen met Archy en het wordt snel geregeld voor je!

Voorbeelden van noodpompen van Gorman-Rupp:

Compacte pompsets

82C1-1B20 400x400

Ideaal voor in de aannemersbus: de kleine benzine- of dieselaangedreven pompsets van Gorman-Rupp. Uit te rusten met verschillende zelfaanzuigende centrifugaalpompen, worden deze pompen veelal toegepast in de grond-, weg- en waterbouw, maar ook voor industriële of riooltoepassingen.

Dieselaangedreven pompsets

02-T6 Emcol Aanzicht2.jpg v3

Een serie mobiele pompsets die is ontwikkeld op basis van de specifieke eisen van Europese klanten: dat is de S-Line van Gorman-Rupp. Hoge prestaties, maximale betrouwbaarheid, de modernste technieken en beste materialen kenmerken dit unieke concept – waarbij design en gebruiksgemak de uitgangspunten zijn.

Elektrisch aangedreven pompsets

pmb2

 

Het PMB-programma (Pump Motor Base) is een plug-and-play oplossing voor elektrisch aangedreven zelfaanzuigende pompsets. De pompsets bestaan uit pomp en elektromotor, gebruiksklaar gemonteerd op een frame. Compleet geleverd, indien gewenst, inclusief besturing, kleppen en compensatoren.

Industriële dompelpompen

Products_SM_SF-1

De centrifugaaldompelpompen van Gorman-Rupp zijn ontworpen om te voldoen aan de specificaties van water- of industriële bedrijven voor slib- en afvalwatertoepassingen. Er zijn verschillende soorten impellers beschikbaar, afhankelijk van de toepassing waarvoor de dompelpomp wordt ingezet.

Membraanpompen

337G-96

Membraanpompen van Gorman-Rupp helpen u modderige, vuile of met zand verzadigde vloeistoffen te verpompen. Deze pompen worden toegepast in de bouw, landbouw of in industriële toepassingen, waarbij de pompen langdurig 'droog' kunnen lopen. De membraanpompen kunnen worden uitgevoerd met wielstel.

Onze
Services

 

Ze noemen ons niet voor niets ‘The Pump People’, want we zijn allemaal verzot op de technologie van pompen. Dat onze technologie betrouwbaar is, blijkt wel uit de maximaal 5 jaar garantie* die we op onze producten kunnen bieden. Mocht er onverhoopt toch eens een probleem zijn, dan staat onze 24/7-servicedienst altijd voor u klaar. Dankzij onze voorraad van meer dan 20.000 reserveonderdelen en onze verhuurvloot van 400 units, bent u ervan verzekerd dat u snel weer aan de slag kunt.

Laat ons contact met u opnemen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.