Home / Onze pompen / SCS zelfreinigende pompoplossing

Het SCS System®:
een vernieuwende, zelfreinigende pompoplossing van Gorman-Rupp.

Voor de meest gangbare soorten pompstations (pompen in droge kelder, dompelpompen of bovengrondse pompinstallaties) moet een hoofdput worden gebouwd. Dat is een duur systeem, zowel bij de installatie als tijdens het gebruik.

Het SCS System® van Gorman-Rupp is een geïntegreerde technologie met een schuine mini-collector, zodat er geen put hoeft te worden geïnstalleerd. Bij elke pompcyclus worden drijvende zaken en sedimenten weggevoerd zonder het risico op opeenhoping of verstopping. Dit pompstation is dan ook zelfreinigend.

De radicale eenvoud van de bouw én de grote energiewinst tijdens gebruik zorgen voor aanzienlijk lagere investerings- en exploitatiekosten. Dit unieke vernieuwende systeem is modulair en in te passen in elke situatie.

SCS System Update EN_LR-6

De voordelen van de SCS zelfreinigende pompoplossing:

Verlaging van investerings- en exploitatiekosten

Omdat er geen hoofdput meer nodig is en onderhoud geminimaliseerd wordt, zijn de investerings- en exploitatiekosten met een SCS zelfreinigende pompoplossing fors lager dan bij een traditioneel ontwerp.

Vereenvoudiging van de exploitatie van het riool

Door de zelfreinigende werking van het pompstation, de integratie van aansluitingen (zuigleidingen van pompen, niveauregelaars en bypass voor schoonmaak) en het ontbreken van een hoofdput, is de exploitatie een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het onderhoud aan de bovengrondse pompstations veiliger en hygiënischer dan bij pompen die in een put zijn opgesteld.

Hoe werkt de SCS zelfreinigende pompoplossing?

SCS System Update EN_LR-1
1. De schuine collector

De schuine collector is het vernieuwende kernonderdeel van het SCS System® dat door Gorman-Rupp werd ontwikkeld en uitgewerkt. Dit onderdeel wordt als kit geleverd voor een eenvoudige montage ter plaatse.

2. De inspectieput

De installatie van een inspectieput met schuine vloer met het SCS System® is niet per se nodig, maar wordt toch aanbevolen. Hiermee is het mogelijk om het lopende proces eenvoudig te controleren en om afvalwater van verschillende aanvoercollectoren te verzamelen.

3. Het bovengrondse pompstation

Bovengrondse pompstations, ondergebracht in een omkasting, leveren een aanzienlijke besparing op de investeringskosten op dankzij de eenvoud van de installatie. Het SCS System® is toepasbaar met alle typen stations die zijn uitgerust met zelfstartende pompen.

4. De niveauregeling

Geadviseerd wordt om het tegendruksysteem HABS 2000 te gebruiken, maar ook andere systemen zijn mogelijk. Niveaumeting gebeurt onderaan de schuine collector.

5. De bedieningskast

De bedieningskast bevat de onderdelen voor bescherming, regeling en bediening van het pompstation.

Voorbeelden van toepassingen:

Renovatie dompelpompstation

SCS System Update EN_LR-14

Tijdens de renovatie van het pompstation wordt het SCS System® geplaatst in plaats van dompelpompen of pompen in een droge kelder.

Pomp met leidingen in droge kelder

SCS System Update EN_LR-13

Via de droge kelder is er toegang tot de leidingen, terwijl het pompstation bovengronds staat opgesteld.

Pomp in kelder

SCS System Update EN_LR-15

Bij dit soort installatie is geen extra put nodig (bij toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, hotels en parkeergarages).

Onze
Services

 

Ze noemen ons niet voor niets ‘The Pump People’, want we zijn allemaal verzot op de technologie van pompen. Dat onze technologie betrouwbaar is, blijkt wel uit de maximaal 5 jaar garantie* die we op onze producten kunnen bieden. Mocht er onverhoopt toch eens een probleem zijn, dan staat onze 24/7-servicedienst altijd voor u klaar. Dankzij onze voorraad van meer dan 20.000 reserveonderdelen en onze verhuurvloot van 400 units, bent u ervan verzekerd dat u snel weer aan de slag kunt.

Laat ons contact met u opnemen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.