Home / Onze pompen / Zelfaanzuigende pompen

Gorman-Rupp zelfaanzuigende pompen:
dé leidende technologie voor afvalwatertoepassingen.

Wereldwijd zijn de zelfaanzuigende pompen van Gorman-Rupp dé toonaangevende keuze voor afvalwatertoepassingen in industrieën zoals staal- en papierfabrieken, mijnbouw, voedselverwerkende bedrijven, elektriciteitscentrales, autofabrieken en wijnmakerijen. Ze zijn in talloze landen ook de favoriete pomp voor rioolwatersystemen.

Ons kwaliteitsimago heeft van Gorman-Rupp de wereldleider gemaakt op het gebied van zelfaanzuigende centrifugaalpompen. Bovendien kunnen we met onze uitgebreide ervaring u altijd de beste oplossing bieden voor uw specifieke toepassing.

Gorman Rupp centrifugaal pomp Ultra V serie

De voordelen van de zelfaanzuigende pompen van Gorman-Rupp:

Betrouwbare prestaties in verschillende configuraties

Gorman-Rupp's zelfaanzuigende pompen zijn los leverbaar - om geïntegreerd te worden in uw systeem - of gekoppeld aan een elektro- of brandstofmotor. Automatische 'priming' betekent betrouwbare prestaties. Het enige dat nodig is, is een initiële priming. Daarna zullen onze pompen zich, bij elke opstart, automatisch 're-primen' met slechts een gedeeltelijk gevuld pomphuis en een volledig droge zuigleiding.

Eenvoudig onderhoud

De zelfaanzuigende centrifugaalpompen van Gorman-Rupp zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te onderhouden. Omdat ze zelfaanzuigend zijn, kunnen ze hoog en droog worden gemonteerd met alleen de aanzuigleiding in de vloeistof. Wanneer service of onderhoud vereist is, kan het eenvoudig worden uitgevoerd. Er zijn geen lange aandrijfassen om te installeren of uit te lijnen, en er zijn geen hijswerktuigen of kranen vereist.

Boven de grond: veilig, hygiënisch en comfortabel

Controles, onderhoud en reparaties zijn eenvoudig, omdat de gehele installatie boven de grond is opgesteld. De arbeidsomstandigheden zijn comfortabel, hygiënisch en veilig. De volledige elektromechanische installatie is direct en ruim toegankelijk, waardoor technisch personeel niet in besloten ruimten hoeft te werken. Bovendien kunnen werkzaamheden al door één monteur uitgevoerd worden: een forse kostenbesparing.

Lange levensduur

De pompen worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dompelpompen, droog opgesteld boven de grond. Dit bevordert de levensduur sterk. De waaier van de pomp is rechtstreeks toegankelijk via ruime deuren voor onderhouds- en afstelwerkzaamheden.

Hoge betrouwbaarheid met EradicatorTM

In zwaar vervuilde vloeistoffen kunnen grotere afvaldelen, zoals plastic verpakkingsmaterialen, zitten. Een bekend fenomeen zijn de vezels die zich in het rioolwater bevinden, waardoor pompen verstopt raken. Het innovatieve, gepatenteerde Gorman-Rupp EradicatorTM-systeem zorgt ervoor dat de vaste delen uit elkaar worden getrokken en niet met elkaar ‘kluwen’. Met dit systeem weet u zeker dat uw pompproces niet stil komt te staan.

Ultra V Series® & UltraMate®

Gorman Rupp centrifugaal pomp Ultra V serie

Zelfaanzuigende hogedruk-centrifugaalpomp voor het verpompen van zware en vervuilde vloeistoffen. Onderhoud is eenvoudig uit te voeren, en eventuele verstoppingen in de pomp kunnen snel worden verholpen dankzij het gepatenteerde ontwerp van het voordeksel.

De Ultra V pompen kunnen worden uitgevoerd met UltraMate, waarmee u druk en debiet verhoogt - zónder efficiencyverlies.

Super T Series®

Gorman Rupp centrifugaal super T serie

Zelfaanzuigende centrifugaalpomp, speciaal ontworpen voor het verpompen van zware en vervuilde vloeistoffen. De Super T heeft een superieure capaciteit voor wat betreft vuildoorlaat en een korte aanzuigtijd zijn enkele eigenschappen van deze populaire pomp.

Elke Gorman-Rupp Super T kan worden voorzien van het gepatenteerde Eradicator-systeem, dat afvaldelen uit elkaar trekt en stilstand voorkomt.

T Series®

Gorman Rupp centrifugaal T serie

De Gorman-Rupp T Series is een zelfaanzuigende centrifugaalpomp, en is al decennia lang toonaangevend voor het verpompen van industrieel- en huishoudelijk afvalwater.

Door de vele configuratiemogelijkheden is de T Series altijd in te passen in elke denkbare toepassing en situatie. Enkele eigenschappen van deze populaire pomp, zijn de superieure capaciteit voor wat betreft vuildoorlaat en korte aanzuigtijd.

Super U Series®

Afbeelding4

De Gorman-Rupp Super U Series behoort tot de meest efficiënte zelfaanzuigende centrifugaalpompen op de markt. Het unieke hydraulische ontwerp en de gladde binnenafwerking van de pomp zorgen voor een lage weerstand en een hoog rendement. De Super U Series is daardoor bijzonder geschikt voor schoon en licht vervuild water.

O Series®

Gorman Rupp O serie brandstof PTO pomp

Geschikt voor het verpompen van brandstoffen, maar ook voor vele andere vloeistoffen, oplosmiddelen en schoon water. Een hoog rendement, lage onderhoudskosten en korte aanzuigtijd zijn de belangrijkste kenmerken. Leverbaar in diverse materialen en met verschillende as-afdichtingen, en daardoor in te zetten in uiteenlopende toepassingen.

80 Series®

Gorman Rupp centrifugaal pomp 80 serie

De 80 Series zelfaanzuigende centrifugaalpomp is al jarenlang één van de werkpaarden uit de stal van Gorman-Rupp. Een hoog rendement, lage onderhoudskosten een korte aanzuigtijd en een ongekend grote aanzuighoogte zijn enkele kenmerken van dit ontwerp. De 80 Series is beschikbaar in uiteenlopende aansluitmaten en materiaalsoorten.

10 Series®

Gorman Rupp centrifugaal pomp 10 serie

De Gorman-Rupp 10 Series zelfaanzuigende centrifugaalpomp is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van vuil water, slurries en corrosieve vloeistoffen. De 10 Series is leverbaar in diverse materialen en met verschillende as-afdichtingen, waardoor er altijd een pomp voor uw toepassing beschikbaar is.

O Series® Power Take-Off

Gorman Rupp O serie brandstof PTO pomp

De Gorman-Rupp O Series Power Take-Off (PTO) zelfaanzuigende centrifugaalpomp is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van kerosine, benzine en andere brandstoffen. Deze pompen worden verder ook ingezet bij het vullen van watertanks en worden veelal op vrachtwagens gemonteerd.

Tankleenor®

Gorman Rupp tankreiniging

De Gorman-Rupp Tankleenor is ontwikkeld voor het reinigen van ondergrondse brandstoftanks. Zelfs wanneer een tank leeg lijkt, zit er vaak nog veel water en andere vervuiling in, die de productkwaliteit in de tank aantast. De Tankleenor verwijdert deze vervuilingen zonder de tank langdurig buiten service te moeten stellen.

Onze
Services

 

Ze noemen ons niet voor niets ‘The Pump People’, want we zijn allemaal verzot op de technologie van pompen. Dat onze technologie betrouwbaar is, blijkt wel uit de maximaal 5 jaar garantie* die we op onze producten kunnen bieden. Mocht er onverhoopt toch eens een probleem zijn, dan staat onze 24/7-servicedienst altijd voor u klaar. Dankzij onze voorraad van meer dan 20.000 reserveonderdelen en onze verhuurvloot van 400 units, bent u ervan verzekerd dat u snel weer aan de slag kunt.

Laat ons contact met u opnemen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.