Het definitieve antwoord voor heavy duty pomp toepassingen

PAV4-190
PAV6-420

De PAV4 en PAV6 is een serie Heavy Duty droog zelfaanzuigende Vortex centrifugaal pompen van Gorman-Rupp. Deze serie pompen is speciaal ontworpen voor het zware werk.

Denk hierbij vooral aan het verpompen van bentoniet bij het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen, of het verpompen van rioolwater bij tijdelijke omleidingen.

Een goede heavy duty pomp moet voldoen aan een aantal basis eisen, en die moeten op eficiënte manier met elkaar verbonden worden om een probleemloos werkende pompset te bouwen.

De PAV serie van Gorman-Rupp is het resultaat van meer dan 5 jaar R&D en praktijktesten en combineert deze eisen tot één uniek concept.

Bentonietpomp
S_Line RGB
E_Line RGB
Play Video

6 unieke eigenschappen
1 pomptype

1. SNEL EN PROBLEEMLOOS AANZUIGEN

De Twin Port Air Water Seperator (TPAWS) is een uniek Gorman-Rupp ontwerp. De TPAWS zorgt ervoor dat de membraan vacuümpomp de lucht kan afvoeren, en sluit wanneer de pomp volledig dynamisch werkt om te voorkomen dat er vloeistof in de vacuümpomp komt.

Het voordeel? Een aanzienlijk kortere aanzuigtijd tot 30%. Het TPAWS-systeem is uitgerust met een spoelaansluiting op het deksel. Verontreinigingen tussen de klep en de zitting zijn door een snelle spoeling met schoon water snel te verhelpen.

AWS01-removebg
PAV4_brochure_doorsnede-def-removebg

2. BESTAND TEGEN SLIJTAGE

In zware toepassingen is de vloeistof vaak vervuild met zand, grind, stenen en andere restanten wat een aanslag betekent op de pomp. Om de pomp bestendig te maken tegen overmatige slijtage is gekozen voor een hydraulisch ontwerp wat voor lage slijtage zorgt. Het ontwerp van het pomphuis is zodanig gekozen dat de pomp zijn maximale prestaties levert bij lage toerentallen, zelfs minder dan 1.500 TPM.

Daarbij is het pompontwerp zodanig dat de waaier grotendeels buiten de primaire vloeistofstroom draait. Wij noemen dit een Vortex ontwerp. Het pomphuis is van het tangentiële type, waarbij de uittrede poort zodanig is gepositioneerd dat de vloeistofstromen met zo weinig mogelijk weerstand het pomphuis verlaten.

Tenslotte: de zwaar belaste delen, zoals het pomphuis en de waaier, zijn extra zwaar geconstrueerd. En meer materiaal betekent ook een langere stand tijd.

3. BESTAND TEGEN DROOGDRAAIEN

In veel toepassingen, is de aanvoer van vloeistof zelden constant. We noemen dit slobberen. Het droogdraaien stelt vooral hoge eisen aan de as-afdichting die normaal gesproken gekoeld wordt door de vloeistofstroom. Wanneer deze onderbroken is, zal de as-afdichting gekoeld worden door een groot oliebad achter de afdichting.

De mechanische as-afdichting wordt van de extra zware lagers gescheiden door een dubbele olie keerring ; tussen de beide keerringen is een controleboring aangebracht. Een eventueel defect aan de as-afdichtingen kan daarmee worden gedetecteerd voordat vervuiling vanuit de pomp bij de lagers kan komen. Extra duurzaam dus!

rotating assy 6406V71 cross cut
rotating_assy_6406V71-removebg

4. ROBUUST EN DUURZAAM

Het draaiende gedeelte van de PAV serie is gebaseerd op de Gorman-Rupp Super-T ® serie. De Super-T® is al bijna 20 jaar dé bewezen pomp in zware toepassingen binnen de industrie, afvalwater-branche, mijnbouw en andere heavy duty toepassingen. De pompset zelf is ook zeer degelijk en robuust uitgevoerd. Het chassis is van een volledig gelaste, dikwandige constructie en geheel verzinkt. Al het plaatwerk is verzinkt en gepoedercoat en daardoor optimaal beschermd tegen corrosie. De brandstoftank is geheel van RVS, net als het uitlaatsysteem.

5. ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Gorman-Rupp pompen kunnen onderhouden en gerepareerd worden met weinig moeite en simpele handgereedschappen. Een uniek kenmerk bij deze Gorman-Rupp pompserie is het uitneembare draaiende gedeelte. In geval van een storing of bij onderhoud hoeft men niet op locatie te repareren maar kan in korte tijdhet complete draaiende gedeelte worden uitgewisseld, waarna deze schoon en netjes kan worden gerepareerd in de werkplaats.

Brochure-1 [lines]
20100046_GR_HVO label

6. ZUINIG, SCHOON EN STIL

Alle S-Line diesel aangedreven PAV pompsets zijn voorzien van een moderne stage V dieselmotor. Deze motoren zijn allemaal af- fabriek geschikt om te draaien op 100% HVO brandstof waarmee de CO2 belasting met tot 89% wordt gereduceerd.

Bovendien zijn deze pompsets ook als E-Line elektrische uitvoering te krijgen.

En of het nu gaat om de S-Line diesel versie of de E-Line elektrische variant, dankzij de unieke Gorman-Rupp technologie zijn alle sets altijd mooi stil. Dat scheelt een heleboel!

23120042_Gorman-Rupp_PAV4-PAV6_DEF (2)_Pagina_1