Home / Onze pompen / Bovengrondse pompstations

Bovengrondse pompstations:
praktischer, veiliger, efficiënter.

Print

U hoeft zich niet langer bezig te houden met ingewikkelde ontwerpen. Gorman-Rupp ontwerpt en bouwt voor u het complete pompstation. De zelfaanzuigende centrifugaalpompen worden in onze fabriek gemonteerd in een speciaal daarvoor ontworpen behuizing en zijn snel en veilig bereikbaar. Tijdsbesparend, veilig en hygiënisch werken. Bovendien 'plug-and-play'.

Onopvallend van buiten, pure high-tech van binnen. Elk Gorman-Rupp Reliasource® pompstation wordt klantspecifiek gebouwd en zit vol technologie. De pomp (standaard van 2" tot en met 6"), aandrijving, besturing, verlichting en verwarming: alles zit in de zeer compacte behuizing van glasvezelversterkte polyester. Onderhoudsarm, en corrosie- en vandalismebestendig.

De voordelen van bovengrondse ReliaSource® pompstations:

ReliaSource_Base_Mounted_Lift_Stations_sm
Video
Play Video
Eenvoudige installatie

De pompstations worden volledig in onze fabriek gemonteerd op een stalen frame en getest. Bouwkundige en civiele werkzaamheden worden teruggebracht tot een absoluut minimum, dankzij de prefab pompput en turnkey installatie. Grote hijsinstallaties, overlast voor omgeving en langdurige bouwwerkzaamheden zijn overbodig. Het is 'plug-and-play': op locatie hoeven alleen nog leidingen en stroomvoorziening aangesloten te worden.

Boven de grond: veilig, hygiënisch en comfortabel

Controles, onderhoud en reparaties zijn eenvoudig, omdat de gehele installatie boven de grond is opgesteld. De arbeidsomstandigheden zijn comfortabel, hygiënisch en veilig. De volledige elektromechanische installatie is direct en ruim toegankelijk, waardoor technisch personeel niet in besloten ruimten hoeft te werken. Bovendien kunnen werkzaamheden al door één monteur uitgevoerd worden: een forse kostenbesparing.

Lange levensduur

De pompen en de hoogefficiënte elektromotoren worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dompelpompen, droog opgesteld boven de grond. Dit bevordert de levensduur sterk. De waaier van de pomp is rechtstreeks toegankelijk via ruime deuren voor onderhouds- en afstelwerkzaamheden.

Hoge betrouwbaarheid met EradicatorTM

In zwaar vervuilde vloeistoffen kunnen grotere afvaldelen, zoals plastic verpakkingsmaterialen, zitten. Een bekend fenomeen zijn de vezels die zich in het rioolwater bevinden, waardoor pompen verstopt raken. Het innovatieve, gepatenteerde Gorman-Rupp EradicatorTM-systeem zorgt ervoor dat de vaste delen uit elkaar worden getrokken en niet met elkaar ‘kluwen’. Met dit systeem weet u zeker dat uw pompproces niet stil komt te staan.

Fluisterstil

De combinatie van de fluisterstille elektrisch aangedreven pompen met de geluidsreducerende isolatiematerialen in de omkasting, zorgt ervoor dat zelfs op een korte afstand niet te horen is dat de pomp draait.

ReliaSource bovengrondse pompstations (kleine versie: 120x200)
Model
Aansluitmaat
Maximaal debiet
Maximale opvoerhoogte
Meer informatie

T2A-B

2"

50 m3 / uur

32 mWk

T3A-B

3"

100 m3 / uur

34 mWk

T4A-B

4"

160 m3 / uur

34 mWk

T6A-B

6"

320 m3 / uur

32 mWk

V3B

3"

180 m3 / uur

32 mWk

Andere pomptypes, of serieel of parallel geschakelde pompen op aanvraag mogelijk.

ReliaSource bovengrondse pompstations (grote versie: 200x200)
Model
Aansluitmaat
Maximaal debiet
Maximale opvoerhoogte
Meer informatie

T2A-B

2"

50 m3 / uur

32 mWk

T3A-B

3"

100 m3 / uur

34 mWk

T4A-B

4"

160 m3 / uur

34 mWk

T6A-B

6"

320 m3 / uur

32 mWk

V3B

3"

180 m3 / uur

32 mWk

Andere pomptypes, of serieel of parallel geschakelde pompen op aanvraag mogelijk.

Onze
Services

 

Ze noemen ons niet voor niets ‘The Pump People’, want we zijn allemaal verzot op de technologie van pompen. Dat onze technologie betrouwbaar is, blijkt wel uit de maximaal 5 jaar garantie* die we op onze producten kunnen bieden. Mocht er onverhoopt toch eens een probleem zijn, dan staat onze 24/7-servicedienst altijd voor u klaar. Dankzij onze voorraad van meer dan 20.000 reserveonderdelen en onze verhuurvloot van 400 units, bent u ervan verzekerd dat u snel weer aan de slag kunt.

Laat ons contact met u opnemen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.