Home / Onze pompen / Centrifugaalpompen

Gorman-Rupp centrifugaalpompen:
bedrijfszeker, betrouwbaar en eenvoudig in het onderhoud.

Gorman-Rupp biedt, naast de zelfaanzuigende variant, ook een uitgebreide lijn hoogefficiënte 'normale' centrifugaalpompen. Bedrijfszeker, betrouwbaar en eenvoudig in het onderhoud: de oerdegelijke centrifugaalpompen van Gorman-Rupp staan garant voor vele jaren onafgebroken trouwe dienst.

Roto-Prime

Gorman-Rupp produceert ook een omvangrijke lijn pompen, speciaal voor het verpompen van schone brandstoffen in kritische toepassingen zoals olie-opslagparken, brandstoftanks en bij het vullen van tankwagens. Allerlei brandstoffen en chemicaliën kunnen veilig en efficiënt worden verwerkt met deze speciale lijn van Gorman-Rupp centrifugaalpompen.

Centrifugaal pomp

De voordelen van de zelfaanzuigende pompen van Gorman-Rupp:

Betrouwbare prestaties in verschillende configuraties

Gorman-Rupp's zelfaanzuigende pompen zijn los leverbaar - om geïntegreerd te worden in uw systeem - of gekoppeld aan een elektro- of brandstofmotor. Automatische 'priming' betekent betrouwbare prestaties. Het enige dat nodig is, is een initiële priming. Daarna zullen onze pompen zich, bij elke opstart, automatisch 're-primen' met slechts een gedeeltelijk gevuld pomphuis en een volledig droge zuigleiding.

Eenvoudig onderhoud

De zelfaanzuigende centrifugaalpompen van Gorman-Rupp zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te onderhouden. Omdat ze zelfaanzuigend zijn, kunnen ze hoog en droog worden gemonteerd met alleen de aanzuigleiding in de vloeistof. Wanneer service of onderhoud vereist is, kan het eenvoudig worden uitgevoerd. Er zijn geen lange aandrijfassen om te installeren of uit te lijnen, en er zijn geen hijswerktuigen of kranen vereist.

Boven de grond: veilig, hygiënisch en comfortabel

Controles, onderhoud en reparaties zijn eenvoudig, omdat de gehele installatie boven de grond is opgesteld. De arbeidsomstandigheden zijn comfortabel, hygiënisch en veilig. De volledige elektromechanische installatie is direct en ruim toegankelijk, waardoor technisch personeel niet in besloten ruimten hoeft te werken. Bovendien kunnen werkzaamheden al door één monteur uitgevoerd worden: een forse kostenbesparing.

Lange levensduur

De pompen worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dompelpompen, droog opgesteld boven de grond. Dit bevordert de levensduur sterk. De waaier van de pomp is rechtstreeks toegankelijk via ruime deuren voor onderhouds- en afstelwerkzaamheden.

Hoge betrouwbaarheid met EradicatorTM

In zwaar vervuilde vloeistoffen kunnen grotere afvaldelen, zoals plastic verpakkingsmaterialen, zitten. Een bekend fenomeen zijn de vezels die zich in het rioolwater bevinden, waardoor pompen verstopt raken. Het innovatieve, gepatenteerde Gorman-Rupp EradicatorTM-systeem zorgt ervoor dat de vaste delen uit elkaar worden getrokken en niet met elkaar ‘kluwen’. Met dit systeem weet u zeker dat uw pompproces niet stil komt te staan.

6500 Series®

Centrifugaal pomp

De Gorman-Rupp 6500 Series centrifugaalpomp is ontwikkeld voor toepassingen waar zelfaanzuigend vermogen niet nodig is, maar wél een lange levensduur en hoog rendement. Uniek zijn de as in gelegeerd staal of RVS, Smart Scroll® instelbare uitlaatzijde en zeer duurzame lagers. De 6500 Series heeft standaard 5 jaar garantie.

60 Series®

Centrifugaal pomp

De Gorman-Rupp 60 Series is een gestandaardiseerde centrifugaalpomp die een hoge druk en een groot debiet biedt, en tegelijkertijd buitengewoon duurzaam en onderhoudsarm is. De 60 Series kent een uitzonderlijk hoge efficiency tot 85%. Ook hebben de meeste modellen een draaibare uitlaatpositie.

50 Series®

Centrifugaal pomp

De Gorman-Rupp 50 Series is een gestandaardiseerde centrifugaalpomp voor hoge druk. De pomp wordt veelal toegepast in schoon watersystemen, zoals voor wassen of irrigeren. Het beperkte aantal bewegende onderdelen van de 50 Series zorgt voor een verminderde onderhoudsbehoefte.

VG Series®

Centrifugaal pomp

Gorman-Rupp VG Series centrifugaalpompen zijn ontworpen voor maximale efficiency en minimaal energieverbruik bij het verpompen van schone vloeistoffen. Het gesloten waaierontwerp omvat dubbele 'vanes' voor hogere efficiency. 'Impeller trims' bieden een grote flexibiliteit voor uw gewenste toepassing.

VGH Series®

Centrifugaal pomp

De Gorman-Rupp VGH Series zijn het heavy-duty model van de VG Series. Deze centrifugaalpompen zijn ontworpen voor maximale efficiency en minimaal energieverbruik bij het verpompen van vervuilde of licht abrasieve vloeistoffen. De VGH Series bieden hoge efficiency en maximale flexibiliteit.

RD & RS Series® (Roto-Prime)

RD_RS_Series_Roto-Prime

Roto-Prime centrifugaalpompen zijn eigenlijk twee pompen in één. Ze zijn specifiek ontworpen voor oplosmiddelen, en petrochemische en aardolieproducten. De Roto-Prime bevat een lamellenpomp met variabele capaciteit die lucht en damp snel en automatisch afvoert, waardoor de pomp ideaal is voor het laden en lossen.

Onze
Services

 

Ze noemen ons niet voor niets ‘The Pump People’, want we zijn allemaal verzot op de technologie van pompen. Dat onze technologie betrouwbaar is, blijkt wel uit de maximaal 5 jaar garantie* die we op onze producten kunnen bieden. Mocht er onverhoopt toch eens een probleem zijn, dan staat onze 24/7-servicedienst altijd voor u klaar. Dankzij onze voorraad van meer dan 20.000 reserveonderdelen en onze verhuurvloot van 400 units, bent u ervan verzekerd dat u snel weer aan de slag kunt.

Laat ons contact met u opnemen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.