Zo werkt de NAT zelf aanzuigende centrifugaalpomp van Gorman-Rupp

In dit bericht leggen we wat duidelijker uit hoe precies onze NAT zelf aanzuigende centrifugaalpomp werkt en waarom het wellicht de oplossing is voor een volgend project.

Het begint ermee dat de pomp geplaatst kan worden op een hoge en droge locatie, waarbij alleen de zuigleiding in de vloeistof gaat. Voor het installeren en aansluiten is enkel wat handgereedschap nodig. Er is geen speciaal gereedschap nodig en extra inzet van monteurs is ook niet vereist. Ook de leidingen zijn gemakkelijk te inspecteren en vereisen geen extra gereedschap of kranen. De Gorman-Rupp NAT zelf aanzuigende pompen hebben ook geen extra technieken nodig voor het aanzuigen van de vloeistof waardoor deze pompen uiterst betrouwbaar zijn en weinig onderhoud vergen.

De werking
Nadat de pomp is opgestart, mengt de waaier de vloeistof en de lucht. De zwaardere vloeistof recirculeert in het pomphuis en de lucht wordt via de perszijde geëvacueerd. Dit proces creëert een onderdruk in het pomphuis waarmee de vloeistof vanuit de lager gelegen put wordt opgezogen. Naarmate het vloeistof niveau in het pomphuis stijgt, wordt de overtollige lucht door de persleiding naar buiten gedrukt totdat alle lucht is verdwenen en de pomp volledig is gevuld met de vloeistof. De pomp is nu volledig in werking.

Automatische ontluchting
Wanneer een NAT zelf aanzuigende pomp tegen een hoge statische opvoerdruk moet pompen kan het noodzakelijk zijn om een automatisch ontluchtingsventiel te plaatsen. Hierdoor kan de lucht in het pomphuis makkelijker worden geëvacueerd en zal het aanzuigen sneller verlopen.

Om een nog beter beeld te krijgen van de werking van onze de NAT zelf aanzuigende centrifugaalpomp, ziet u hieronder een video ervan.

https://www.youtube.com/watch?v=2IbT1snyQvQ

Wilt u meer weten over onze NAT zelf aanzuigende centrifugaalpomp en hoe we u kunnen helpen bij een volgend project? Neem dan direct contact met ons op. Gorman-Rupp, The Pump People, wij weten alles van pompen.

vGorman Rupp pompen verhuur

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.