Nieuwe EU-eisen voor de energie-efficiëntie van elektromotoren

De laatste fase van de EU-verordeningen inzake ecologisch ontwerp (EU) 2019/1781, die strengere eisen stellen aan de energie-efficiëntie van elektromotoren, treedt op 1 juli 2023 in werking. Dit betekent dat motoren tussen 75 kW en 200 kW die in de EU worden verkocht een energie-efficiëntieniveau moeten bereiken dat gelijk is aan IE4.

Bereid u voor op de nieuwe eisen

Wanneer u investeert in elektrisch aangedreven pompsets met een aandrijfvermogen tussen 75 kW en 200 kW dan moeten deze voorzien zien van zgn. Premium Effeciency IE4-motoren.

IE4 zorgt voor lagere exploitatie kosten.

IE4-motoren zijn duurder dan motoren met een lagere energie-efficiëntie, wat de prijs van de pompsets zal beïnvloeden. In dergelijke gevallen is het belangrijk om te kijken naar de totale kosten over de gehele levensduur van het product. Door het lagere energieverbruik zal een toepassing met een IE4 motor een hogere initiële aankoopprijs relatief snel terugverdienen.

VFD-apparatuur (frequentieregelaar) toevoegen

Naast de energiebesparende eigenschappen van de motor is het ook mogelijk om een frequentie regelaar voor de motorbesturing toe te voegen. Dit zal de energie-efficiëntie van de toepassingen optimaliseren.

Vraag Gorman-Rupp om advies

Neem contact met ons op als u twijfelt over hoe de nieuwe Ecodesign eisen , onze specialisten helpen u graag verder.

Information and picture courtesy of Hoyer Motors

6a3eb236-84aa-4e3e-1a5f-fc8f316170d4

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.