Nieuwe Gorman-Rupp spuitpomp met EU Stage V dieselmotor

Populaire pomp voor aannemers schoner, zuiniger en stiller dan ooit

Tijdens het No-Dig evenement in Nijkerk op 9 en 10 oktober heeft Gorman-Rupp Europe de opvolger van de 82H52 spuitpomp geïntroduceerd: de Gorman-Rupp 82-45-702.

Al vele jaren is de Gorman-Rupp 82H52 spuitpomp een populaire keuze op bouw- en industriële locaties. Of het nu gaat om spuiten van filterbuizen voor bronbemalingen, hogedrukreiniging of algemene pomptoepassingen: de 82-serie pomp is altijd een geliefde pomp geweest.

EU Stage V emissie-eisen
Nieuwe voorschriften voor uitlaatemissies hebben Gorman-Rupp Europe ertoe aangezet een nieuwe versie van deze populaire pompset te ontwerpen. Het hart van deze set, de Gorman-Rupp 82H52 pomp, is hetzelfde gebleven en staat bewezen garant voor jarenlang gebruiksplezier. De set is nu uitgerust met een watergekoelde 2-cilinder dieselmotor die voldoet aan EU Stage V emissie-eisen, en is daarmee schoner, zuiniger en stiller dan ooit.

Praktische verbeteringen
Omdat deze pompset opnieuw ontwikkeld moest worden, heeft Gorman-Rupp Europe ervoor gekozen om direct enkele praktische verbeteringen door te voeren. Door de nieuwe motor is het gewicht iets toegenomen, maar het zwaartepunt is aangepast. Daarmee is de 82-45-702 nog iets makkelijker te verplaatsen en wendbaarder. Verder is deze pompset op wielen uitgerust met een omkasting, waarmee het geluidsniveau wordt gereduceerd en de draaiende delen beschermd zijn.

De 82-45-702 heeft een aansluitmaat van 2”, en biedt maximaal 45 m3/h debiet of 64 mWk opvoerhoogte.

Gorman-Rupp 82-45-702 lo-res

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.