Efficiënt brandstof verpompen met de Gorman-Rupp O-serie

Gorman-Rupp bouwt ook superefficiënte Fuel Transfer-pompen zoals de O-series. Deze pompen worden veel gebruikt in vrachtwagens, spoorwegmaterieel, schepen en tankparken.

De Gorman-Rupp O-series is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verpompen van brandstoffen. Latere doorontwikkelingen maakten deze centrifugaalpomp tot een hoog efficiënte keuze voor het verpompen van vele vloeistoffen, oplosmiddelen en schoon water.

Een hoog rendement, lage onderhoudskosten en een korte aanzuigtijd zijn enkele kenmerken van dit ontwerp. De O-series is leverbaar in diverse materialen en met verschillende as-afdichtingen, waardoor er altijd een O-serie pomp voor uw toepassing beschikbaar is. En omdat de O-serie pompen weinig bewegende onderdelen bevatten, zijn ze eenvoudig te onderhouden, waardoor ze op de lange termijn geld besparen.

Hoog rendement waaier

De O-serie pompen kennen een hoogrendement, gesloten waaier. Standaard is deze uitgevoerd in messing of aluminium, maar andere metalen zijn beschikbaar voor speciale toepassingen.

Afdichtingen met lange levensduur

O-serie pompen zijn verkrijgbaar met zelfgesmeerde mechanische asafdichtingen voor betrouwbaarheid en een lange levensduur. Viton®/ fluoroelastomeren zijn standaard. Teflon® en dubbele afdichtingen zijn beschikbaar op een bepaalde modellen. Neem contact met ons voor speciale toepassingen.

Aanpasbaar aan verschillende situaties

O-serie pompen kunnen op een voetstuk gemonteerd geleverd worden voor flexibele koppeling aan een stroombron. Of op een stevig voetstuk met zware as- en kogellagers. Sommige modellen kunnen dicht op elektromotoren gemonteerd worden. PTO-uitvoeringen hebben een versterkende tandwielkast met tandwielen voor het oppompen tot 121 meter.

Rechte aanzuiging

O-serie pompen zuigen recht aan zodat toegangsbeperkingen weggenomen worden en de pompen betere prestaties leveren bij het verpompen van aardolieproducten, oplosmiddelen en soortgelijke vloeistoffen.

Op maat brandstof in- en uitpompen

Per installatie zijn er verschillende mogelijkheden om brandstof in en uit de tank te pompen. Het vullen van een tank wordt meestal gedaan door een pomp op het verdeelstation. Een andere optie kan zijn om met een leiding- en kleppenstelsel op de truck te werken of aan de andere zijde een tweede pomp te monteren. Volop mogelijkheden dus.

Meer informatie?

Bekijk het overzicht van de O-serie pompen. Of neem direct contact met ons op. Gorman-Rupp, The Pump People, voor iedere toepassing.

Brandstof

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.