Engineer WTB

Klantspecifieke pompsets – bouw, industrie en overheid – internationale collega’s

Ben jij de engineer die onze klantspecifieke pompsets ontwerpt én ze vervolgens hier in de werkplaats gebouwd ziet worden? Werk jij graag in een internationale setting langdurig aan één project? Ontdek dan of deze functie bij jou past.

Jouw rol

Ons specialisme is de zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Overal waar veel en vuil water met veel kracht verplaatst moet worden, kunnen onze robuuste pompsets ingezet worden. Dit zijn zowel diesel- als elektrisch aangedreven pompen voor de bouw, industrie of overheden die wel 2,5 miljoen liter water per uur verplaatsen of een opvoerhoogte tot 150 meter.

Als één van onze vijf engineers ben jij van begin tot eind bij een project betrokken. De basispompen worden in Amerika geproduceerd. Maar de complete machine inclusief aandrijving, besturing, mechanische onderdelen en behuizing ontwerp jij. Vervolgens laten we de onderdelen door toeleveranciers produceren en assembleren we de gehele machine in eigen huis. Waardoor jij alle stadia van een project meemaakt.

Van kick-off tot oplevering

Jouw werkzaamheden variëren van het ontwerpen van aanpassingen aan bestaande pompen en structurele R&D tot klantspecifieke engineering, waarbij de gehele pompset moet voldoen aan specifieke geluidseisen, prestatienormen of explosieveiligheid. Ook het type klanten voor wie je werkt is afwisselend. Je vindt de door jou ontworpen pompen bijvoorbeeld terug in buitengebieden bij een gemaal, in een fabriek voor levensmiddelen of bij een aannemer.

Tijdens een kick-off meeting krijg je alle informatie van je salescollega. De pompselectie is gemaakt bij de verkoop, maar het ontwerpen van de hele bekasting en complete set is jouw taak. Daarbij maak je de juiste afweging tussen de benodigde materialen, klantwens, kwaliteitseisen, kosten en technische productiemogelijkheden. Vanuit een conceptontwerp en een pakket van eisen ga je aan de slag met een gedetailleerd 3D-ontwerp. Je werkt modulair en maakt veel gebruik van eerdere ontwerpen die je kunt aanpassen. Incidenteel bezoek je een project op locatie, zodat je een duidelijk beeld hebt van de te ontwerpen installaties en de omgeving of ga je mee met een salescollega om samen de pompset te presenteren aan een klant. In het proces zijn een aantal mijlpalen, waarin de voortgang, het ontwerp en eventuele extra wensen met de klant worden besproken. Vaak ben je wekenlang dedicated met één project bezig. Gemiddeld ontwikkelen we tientallen nieuwe oplossingen per jaar als maatwerk voor onze klanten.

3D-tekenen in SolidEdge

Je werkt in SolidEdge aan 3D-modellen, offertetekeningen en productietekeningen om nieuwe onderdelen en pompsets te ontwerpen. Daarnaast verbeter je bestaande ontwerpen en kijk je voortdurend hoe de kwaliteit van onze pompsets nog beter kan. Je voert sterkteberekeningen uit, schakelt regelmatig met je collega’s om kennis te delen of met elkaar mee te kijken. Je maakt montagetekeningen voor de assemblageafdeling, je beantwoordt vragen van je sales- of assemblagecollega’s en je kijkt geregeld mee in de assemblage om met eigen ogen de voortgang te zien. 

R&D voor duurzame, innovatieve oplossingen

In onze in-house metaalwerkplaats experimenteren we graag met nieuwe mogelijkheden. Zeker nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, werken we aan nieuwe producten, zoals mobiele pompsets voorzien van een elektromotor of oplossingen die gebruik maken van waterstof. We moedigen je dan ook aan om mee te denken en out-of-the box oplossingen te bedenken voor de specifieke klantvragen waarmee je te maken krijgt.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt een relevante technische opleiding, bijvoorbeeld richting werktuigbouw of mechatronica.
  • We hebben nauw contact met het hoofdkantoor in Amerika en veel te maken met internationale klanten. Daarom is het noodzakelijk dat je goed Engels spreekt en schrijft.
  • Je hebt ervaring met 3D-ontwerpen, bij voorkeur in SolidWorks of SolidEdge.

Wie ben jij?

Met jouw technische kennis, ruimtelijk inzicht, nauwkeurigheid en gestructureerde manier van werken, maak jij uitstekende ontwerpen voor onze klanten. Je werkt met enthousiasme en houdt goed overzicht over de projecten waarmee je bezig bent. Hierbij moet je goed prioriteiten stellen, zonder belangrijke details uit het oog te verliezen. Eventuele verbetermogelijkheden vallen je op en neem je mee om in de toekomst nog betere ontwerpen te maken.

Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en contact te hebben met diverse spelers in het project. Tot slot ben je een leuke collega en een goede aanvulling op het team. Je gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s steeds de beste oplossingen te creëren.

Werken bij Gorman-Rupp Pumps

Onze Gorman-Rupp Europe vestiging in Waardenburg bestaat uit een team van 30 mensen, die wisselend op kantoor of thuis werken. We streven – samen met de vestiging in België – naar een groei van Gorman-Rupp in Europa en naar het ontwikkelen van nieuwe, duurzame producten.

Gorman-Rupp Europe bouwt, verkoopt en verhuurt pompen voor de bouw, industrie en overheden en is  onderdeel van de Amerikaanse pompenfabrikant Gorman-Rupp in Mansfield, Ohio. In 1933 ontwikkelde Gorman-Rupp zijn eerste zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Er zijn sindsdien meer dan een miljoen Gorman-Rupp-pompen en pompstations geïnstalleerd en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van ‘s-werelds meest toonaangevende fabrikanten van pompen.

Voel jij je thuis in een internationale, technische organisatie met een persoonlijke, ongedwongen sfeer? Waar je zowel veel vrijheid als veel verantwoordelijkheid hebt, om samen met je collega’s hard te werken aan de kwaliteit waarom we bekend staan? En waar veel doorgroeimogelijkheden zijn? Solliciteer dan vandaag nog!

Stuur je CV en motivatie naar chris.vandergaag@gormanrupp.com
of bel naar 085-7730080

Ontdek hoe onder andere onze collega’s Ed, Sabine, Arnoud, Niels en Wilco hun werk ervaren.

gormanteam
foto WTB vacature