Technisch / commercieel adviseur (binnendienst)

pompen – vraagbaak – internationale omgeving

Als technische vraagbaak ben jij een belangrijke schakel binnen ons salesteam. Je biedt technische ondersteuning aan je buitendienstcollega’s, beoordeelt complexe pompaanvragen, maakt gedegen offertes én geeft presentaties aan klanten. Kortom; jij bent onze nieuwe technische steun en toeverlaat!

Jouw rol

Bij Gorman-Rupp Europe bouwen we zelfaanzuigende centrifugaalpompen voor infra, industrie, waterschappen en overheden. Een specialistisch – en fantastisch – vak, al zeggen we het zelf. Doordat veel van onze klanten zelf niet altijd zoveel kennis van pompen hebben, is jouw advies over de toepassing en technische inzicht over de haalbaarheid onmisbaar.

In ons commerciële binnendienstteam van vijf medewerkers, pak jij de complexere aanvragen van klanten op, die je op basis van jouw technische adviezen uitwerkt tot offertes. Je adviseert klanten en salescollega’s over aanvragen, levering van onderdelen en het uitvoeren van reparaties. Zo ben jij een verbindende schakel tussen sales, inkoop en engineers.

Van spec sheet tot offerte

Je ontvangt een aanvraag via een van je salescollega’s of direct van een klant via de mail. Je neemt de spec sheet door en beoordeelt of datgene wat de klant vraagt technisch gezien ook kan. Je vraagt extra informatie op bij de klant, neemt contact op met fabrikanten en leveranciers over de mogelijkheden en maakt nauwkeurige calculaties. Je zoekt uit welke pomp geschikt is voor de betreffende toepassing. Hoeveel vermogen is er nodig? Welke temperatuur heeft de vloeistof die weggepompt wordt? Past de gewenste pomp in een standaardbehuizing of moet dit op maat gemaakt worden? En is er al een vergelijkbaar ontwerp in het systeem? Met onze BI-tools kun je in diverse dashboards veel informatie en inzichten opdoen, bijvoorbeeld over levertijden en betrouwbaarheid.

Uiteindelijk resulteert al jouw werk in een heldere, overzichtelijke offerte waarin je zowel de prestaties van de pomp als de kosten per onderdeel opneemt. Daarbij spelen technische haalbaarheid, kwaliteit, rendement én klanttevredenheid een belangrijke rol. Jouw offerte stuur je door naar je salescollega die het met de klant bespreekt. 

Training krijgen én presentaties geven

Binnen ons bedrijf hebben we veel product- en technische kennis en er is volop tijd om je deze kennis eigen te maken. Je krijgt dus genoeg ruimte om in je rol te groeien. Daarnaast hebben we ons eigen trainingscentrum in Waardenburg, waar geregeld – potentiële – klanten op bezoek komen. We geven presentaties van onze demomodellen zodat klanten kunnen zien hoe een pompstation werkt. En trainen onder andere onderhoudsmedewerkers van bedrijven, waterschappen of gemeentes, zodat ze een pompcurve begrijpen en veelvoorkomende problemen zelf kunnen oplossen.

Jij ontvangt onze – vaak internationale – gasten, helpt onze salesmensen in de voorbereiding door het maken van trainingsmateriaal en het geven van presentaties. En natuurlijk spring je bij als dat nodig is, om jouw directe collega’s te helpen bij hun overige werkzaamheden, zoals het verwerken van opdrachten en regelen van de verhuur.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt een basisniveau aan technische kennis en kunt spec sheets en tekeningen goed lezen. Specifieke kennis van pompen is handig, maar niet noodzakelijk, daarvoor volg je een training in Amerika.
  • We hebben nauw contact met het hoofdkantoor in Amerika en veel te maken met internationale klanten. Daarom is het noodzakelijk dat je goed Engels spreekt en schrijft.
  • Je hebt werkervaring in een soortgelijke rol met klantcontact binnen een technisch bedrijf.

Wie ben jij?

Je werkt graag samen in een internationale omgeving

Jij voelt je op je plek in een bedrijf met een laagdrempelige sfeer waar samenwerking en no-nonsens voorop staan. Je bent benaderbaar, verbindend en je houdt van hard werken. Als teamspeler vind je het leuk om samen met collega’s van diverse afdelingen een bijdrage te leveren aan het geheel.

Je bent klantgericht én commercieel

Je stemt goed af en vraagt door, totdat je zeker weet wat de klant precies wil. Je denkt vanuit klantbelang, en verliest tegelijkertijd het commerciële component niet uit het oog. Je bent geïnteresseerd in techniek, nieuwsgierig naar wat anderen doen en zet verkregen informatie om in concrete voorstellen.

Je werkt gestructureerd

Je houdt goed overzicht over de diverse lopende offertetrajecten. Je werkt georganiseerd en gestructureerd met oog voor detail en kwaliteit.

Werken bij Gorman-Rupp Pumps

Onze Gorman-Rupp Europe vestiging in Waardenburg bestaat uit een team van 30 mensen, die wisselend op kantoor of thuis werken. We streven – samen met de vestiging in België – naar een groei van Gorman-Rupp in Europa en naar het ontwikkelen van nieuwe, duurzame producten.

Gorman-Rupp Europe bouwt, verkoopt en verhuurt pompen voor de bouw, industrie en overheden en is  onderdeel van de Amerikaanse pompenfabrikant Gorman-Rupp in Mansfield, Ohio. In 1933 ontwikkelde Gorman-Rupp zijn eerste zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Er zijn sindsdien meer dan een miljoen Gorman-Rupp-pompen en pompstations geïnstalleerd en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van ‘s-werelds meest toonaangevende fabrikanten van pompen.

Voel jij je thuis in een internationale, technische organisatie met een persoonlijke, ongedwongen sfeer? Waar je zowel veel vrijheid als veel verantwoordelijkheid hebt, om samen met je collega’s hard te werken aan de kwaliteit waarom we bekend staan? En waar veel doorgroeimogelijkheden zijn? Solliciteer dan vandaag nog!

Stuur je CV en motivatie naar chris.vandergaag@gormanrupp.com
of bel naar 085-7730080

Ontdek hoe onder andere onze collega’s Ed, Sabine, Arnoud, Niels en Wilco hun werk ervaren

gormanteam