Het belang van werkkapitaal

Het beschikbaar houden van voldoende werkkapitaal is voor elke ondernemer van belang, zeker in de huidige tijden. Veel bedrijven kiezen daarom voor het uitstellen van grote investeringen wat op de korte termijn een zinvolle stap lijkt. Maar is dat ook zo? Gorman-Rupp legt uit dat er ook andere opties zijn.

Uw oude pomp materieel is eigenlijk aan vervanging toe of u heeft dringend behoefte aan uitbereiding van de capaciteit, maar de onzekere vooruitzichten in de huidige tijd maken het doen van een investering in nieuwe machines risicovol. Dus u besluit nog maar door te werken met het bestaande materieel. Ogenschijnlijk een verstandig besluit maar er kleven nogal wat nadelen aan. Ten eerste kan het door blijven werken met verouderde pompen leiden tot ongewenste verstoringen, wat weer leidt tot extra kosten voor onderhoud en reparatie. Bovendien kan het werken met verouderd materieel leiden tot veiligheid risico’s, draagt het niet bij aan de professionele uitstraling van uw bedrijf en is het vaak niet duurzaam door gebruik van verouderde techniek.

Er zijn alternatieven, waardoor u altijd over voldoende capaciteit of nieuw materieel beschikt, zonder meteen een grote aansprak te moeten maken op uw werkkapitaal.

Huren

De eerste optie is huren ; Gorman-Rupp heeft een grote huurvloot van mobiele pompsets beschikbaar voor werkzaamheden in Nederland en België.

Altijd volledig onderhouden en klaar om in te worden gezet wanneer tijdelijke capaciteit nodig is.

Leasing

Een tweede optie is financial leasing : voor een vast bedrag per maand beschikt u meteen over het nieuwste materieel. Hiermee bespaart u op onderhoudskosten, de schone technologie verhoogt uw kansen bij het verwerven van nieuwe opdrachten en mooie nieuwe pompen dragen bij aan de uitstraling van uw bedrijf. 

Inruil

Tenslotte biedt Gorman-Rupp u de mogelijkheid voor inruil van uw oude pompset, al dan niet in combinatie met leasing.

Hiermee wordt de aanschaf van nieuw materieel nog aantrekkelijker.