Gorman-Rupp Roto Prime centrifugaal pompen

Bij het verpompen van brandstof- en oplosmiddelen moeten lucht en gevaarlijke dampen snel worden afgevoerd om explosiegevaar te verminderen. Een ideaal klusje voor de Roto Prime zelfaanzuigende centrifugaalpompen.

Het Roto Prime® concept combineert twee pompen in een: een hoog efficiënte centrifugaalpomp en een variabele vacuümpomp. Achter de waaier van de centrifugaalpomp wordt een automatische schottenpomp geplaatst waarbij de capaciteit volledig automatisch wordt geregeld, afhankelijk van het benodigde vacuüm om de lucht en/of het gas binnen seconden te evacueren. De centrifugaalpomp zorgt vervolgens voor het verpompen van het medium zodra alle lucht verdreven is. De lucht die is geëvacueerd door de schottenpomp, wordt ingebracht in de luchtafscheider. Dan stroomt er vloeistof vanuit de centrifugaalpomp in de behuizing van de luchtafscheider en beweegt de RVS vlotter omhoog. Daardoor wordt de luchtafvoer aan de bovenzijde van de luchtafscheider afgesloten en de vloeistofpoort aan de onderzijde geopend waardoor vloeistof weer terugstroomt in de aanzuigzijde van de centrifugaal­pomp. Hiermee wordt de zuiglei­ding van de pomp volledig gestript waardoor er geen restproduct meer overblijft.

Daarnaast leent het systeem zich voor allerlei brandstof- en oplosmiddeltoepassingen, zoals petroleum, oplosmiddelen en andere producten in de (petro)chemie. Daar wordt het gebruikt voor het verladen van wagons, trailers, op brandstofdepots, schepen, laad­ en losstations en voor defensieprojecten, meestal in situaties waar grote manometrische opvoerhoogten moeten worden overbrugd.

Wilt u meer weten over deze pomp, of heeft u interesse om er een te huren, leasen of kopen, neem dan contact op. Gorman-Rupp, The Pump People, de marktleider in zelfaanzuigende centrigugaal pompen.


Gorman Rupp brandstof pomp

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.