Duurzaamheid

GR_logo_WBMG-rgb

Duurzaamheid speelt al sinds 2017 een belangrijke rol in de strategie van Gorman-Rupp. Wij ontwikkelen steeds meer producten en diensten waarmee we niet alleen onze eigen milieu impact verminderen, maar ook onze klanten helpen om hun duurzaamheid strategie te versnellen.

Wij noemen dit “where blue meets green” ; Blauw is al sinds 1933 de kleur van Gorman-Rupp, en door dit te noemen laten we zien dat we onze kennis en ervaring door zetten, ook in de toekomst. En die historie verbinden we met onze duurzame, en dus groene, ambities. Blauw ontmoet groen dus. We zijn er nog lang niet maar de start is gemaakt....

Onderstaand laten we u enkele voorbeelden zien:

DSC_0132

E-Line elektrisch aangedreven mobiele pompsets

Meer en meer mobiele pompsets worden voorzien van een elektromotor. Gorman-Rupp heeft daarbij als eerste een volledig geïntegreerde oplossing bedacht waarbij elektrisch aangedreven pompsets kunnen worden aangesloten op een regulier bouwstroom punt, op een mobiel accupakket of zelfs op een voorhanden zijnde autolaadpaal. Dat is pas slim!

V Doorn Windmolens (AbDonkerFotografie) (19)

CO2 compensatie in ons verhuurprogramma

Alhoewel de nieuwste pompsets in onze verhuurvloot natuurlijk zijn voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van uitlaatgas nabehandeling, kan het altijd beter. Gorman-Rupp compenseert elke gram CO2 die tijdens uw huurklus wordt uitgestoten, in geselecteerde CO2 compensatie programma’s. Via gecertificeerde programma’s weet u zeker dat uw verhuurklus CO2 neutraal is, wanneer u uw pompen huurt bij Gorman-Rupp. En het mooie is, het kost u niets extra’s! Indien gewenst ontvangt u na afloop van uw huurklus een certificaat, wat u ook weer ten opzichte van uw klant kunt gebruiken.

Schone dieseltechniek die tot 89% CO2 bespaart

Uiteraard zijn alle diesel aangedreven pompsets die wij maken, voorzien van de schoonste generatie stage V motoren. Maar het kan nog beter! Alle nieuwe pompsets zijn geschikt gemaakt voor het gebruik van HVO diesel, een niet-fossiele brandstof die een gecertificeerde CO2 reductie oplevert tot maar liefst 89%. Bekijk ons webinar hiernaast of lees meer over HVO via onderstaande button! 

Play Video
20100046_GR_HVO label
zonnepanelen

Energie neutraal gebouw

Ons bedrijfspand aan de Zandweistraat in Waardenburg is voorzien van een zonnestroom installatie, waarmee wij qua elektrische energie, neutraal zijn. Sterker nog, over het jaar gezien wekken we meer op dan we gebruiken en het teveel leveren we terug aan het net.

PeelPioneers

Binnen ons duurzaamheidsprogramma Where Blue Meets Green ontwikkelen we steeds meer initiatieven om onze duurzame ambities vorm te geven. Inmiddels reinigen we ons gebouw met schoonmaakmiddelen van PeelPioneers. Gemaakt uit afvalstromen die nu zinvol worden ingezet.

Samenwerking met PeelPioneers2