Bentonietpomp

PAV4-190
PAV6-420

De PAV4 en PAV6 bentonietpompen zijn ontworpen voor het pompen van bentoniet, een natuurlijk kleimineraal dat vaak wordt gebruikt als smeermiddel en stabilisator bij het boren en in grondwaterbeschermingsprojecten. Dankzij innovatieve technologieën bieden de nieuwste pompen verbeterde prestaties, verhoogde veiligheid en een hogere efficiëntie op de werkplek.

Kenmerken van topklasse bentonietpompen

Een kwalitatief hoogwaardige bentonietpomp kenmerkt zich door zijn robuustheid, betrouwbaarheid en het vermogen om onder zware omstandigheden te functioneren. Belangrijke eigenschappen omvatten een krachtige motor, een duurzame pompconstructie en geavanceerde regelsystemen die een gelijkmatige en consistente bentonietstroom garanderen.

Kiezen voor de juiste bentonietpomp

Bij het selecteren van een bentonietpomp is het essentieel om rekening te houden met de specifieke eisen van uw project. Factoren zoals de pompcapaciteit, de viscositeit van het bentoniet en de afstand die het materiaal moet afleggen, spelen allemaal een rol in het bepalen van de meest geschikte pomp. Professioneel advies kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Neem gerust contact met ons op.

Bentonietpomp
S_Line RGB
E_Line RGB
Play Video

6 unieke eigenschappen
1 pomptype

1. SNEL EN PROBLEEMLOOS AANZUIGEN

De Twin Port Air Water Seperator (TPAWS) is een uniek Gorman-Rupp ontwerp. De TPAWS zorgt ervoor dat de membraan vacuümpomp de lucht kan afvoeren, en sluit wanneer de pomp volledig dynamisch werkt om te voorkomen dat er vloeistof in de vacuümpomp komt.

Het voordeel? Een aanzienlijk kortere aanzuigtijd tot 30%. Het TPAWS-systeem is uitgerust met een spoelaansluiting op het deksel. Verontreinigingen tussen de klep en de zitting zijn door een snelle spoeling met schoon water snel te verhelpen.

AWS01-removebg
PAV4_brochure_doorsnede-def-removebg

2. BESTAND TEGEN SLIJTAGE

In zware toepassingen als bentoniet is de vloeistof vaak vervuild met zand, grind, stenen en andere restanten wat een aanslag betekent op de pomp. Om de pomp bestendig te maken tegen overmatige slijtage is gekozen voor een hydraulisch ontwerp wat voor lage slijtage zorgt. Het ontwerp van het pomphuis is zodanig gekozen dat de pomp zijn maximale prestaties levert bij lage toerentallen, zelfs minder dan 1.500 TPM.

Daarbij is het pompontwerp zodanig dat de waaier grotendeels buiten de primaire vloeistofstroom draait. Wij noemen dit een Vortex ontwerp. Het pomphuis is van het tangentiële type, waarbij de uittrede poort zodanig is gepositioneerd dat de vloeistofstromen met zo weinig mogelijk weerstand het pomphuis verlaten.

Tenslotte: de zwaar belaste delen, zoals het pomphuis en de waaier, zijn extra zwaar geconstrueerd. En meer materiaal betekent ook een langere stand tijd.

3. BESTAND TEGEN DROOGDRAAIEN

In veel toepassingen, is de aanvoer van vloeistof zelden constant. We noemen dit slobberen. Het droogdraaien stelt vooral hoge eisen aan de as-afdichting die normaal gesproken gekoeld wordt door de vloeistofstroom. Wanneer deze onderbroken is, zal de as-afdichting gekoeld worden door een groot oliebad achter de afdichting.

De mechanische as-afdichting wordt van de extra zware lagers gescheiden door een dubbele olie keerring ; tussen de beide keerringen is een controleboring aangebracht. Een eventueel defect aan de as-afdichtingen kan daarmee worden gedetecteerd voordat vervuiling vanuit de pomp bij de lagers kan komen. Extra duurzaam dus!

rotating assy 6406V71 cross cut
rotating_assy_6406V71-removebg

4. ROBUUST EN DUURZAAM

Het draaiende gedeelte van de PAV serie is gebaseerd op de Gorman-Rupp Super-T ® serie. De Super-T® is al bijna 20 jaar dé bewezen pomp in zware toepassingen binnen de industrie, afvalwater-branche, mijnbouw en andere heavy duty toepassingen. De pompset zelf is ook zeer degelijk en robuust uitgevoerd. Het chassis is van een volledig gelaste, dikwandige constructie en geheel verzinkt. Al het plaatwerk is verzinkt en gepoedercoat en daardoor optimaal beschermd tegen corrosie. De brandstoftank is geheel van RVS, net als het uitlaatsysteem.

5. ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Gorman-Rupp pompen kunnen onderhouden en gerepareerd worden met weinig moeite en simpele handgereedschappen. Een uniek kenmerk bij deze Gorman-Rupp pompserie is het uitneembare draaiende gedeelte. In geval van een storing of bij onderhoud hoeft men niet op locatie te repareren maar kan in korte tijdhet complete draaiende gedeelte worden uitgewisseld, waarna deze schoon en netjes kan worden gerepareerd in de werkplaats.

Brochure-1 [lines]
20100046_GR_HVO label

6. ZUINIG, SCHOON EN STIL

Alle S-Line diesel aangedreven PAV pompsets zijn voorzien van een moderne stage V dieselmotor. Deze motoren zijn allemaal af- fabriek geschikt om te draaien op 100% HVO brandstof waarmee de CO2 belasting met tot 89% wordt gereduceerd.

Bovendien zijn deze pompsets ook als E-Line elektrische uitvoering te krijgen.

En of het nu gaat om de S-Line diesel versie of de E-Line elektrische variant, dankzij de unieke Gorman-Rupp technologie zijn alle sets altijd mooi stil. Dat scheelt een heleboel!

23120042_Gorman-Rupp_PAV4-PAV6_DEF (2)_Pagina_1