AMT pompen

AMT, onderdeel van Gorman-Rupp, is fabrikant van handzame pompsets voor algemene toepassingen. In ons assortiment vindt u membraanpompen en vuilwater centrifugaalpompen. Wereldwijd zijn wij specialist op het gebied van (zelf aanzuigende) centrifugaal- en tandwielpompen voor de GGW sector, de industrie en voor de (afval-)water branche.

AMT membraanpompen

Voor het verpompen van modder, slib en andere dik-vloeibare stoffen is een membraanpomp een ideale oplossing. Dit type pomp behoort tot de verdringerpompen. In grote lijnen komt de werking van een membraanpomp overeen met een enkelwerkende zuigerpomp. De pomp maakt gebruik van membranen die heen en weer gaan. Dit zorgt voor een tijdelijk kamer die de vloeistof aanzuigt en uitdrukt. De AMT membraanpompen zijn er in 2” en 3” uitvoering en kunnen worden voorzien van diverse aansluitdelen naar keuze.

AMT centrifugaal vuilwaterpompen

AMT centrifugaal vuilwaterpompen type IPT zijn veelzijdig inzetbare centrifugaalpompen in 2”/3”/4” uitvoering. Deze compacte sets worden gemonteerd in een stevige rolkooi met naar keuze een benzine- of dieselmotor. Het werkingsprincipe van deze pomp is een van de meest toegepaste pompprincipes. Ze worden ingezet voor dunne vloeistoffen met een viscositeit van ca. 150 mPa.s. Centrifugaalpompen kunnen verschillende soorten waaiers hebben. Denk aan half open waaiers, gesloten waaiers, teruggetrokken waaiers, open waaiers of zijkanaalwaaiers. Iedere waaier heeft zijn eigen kenmerken.

Voor iedere toepassing een passende pomp

Wij zijn gespecialiseerd in pompen. Bovengenoemde uitvoeringen zijn dan ook de kernstukken van ons portfolio. Hierdoor zijn wij in staat voor iedere toepassing een passende pomp te leveren. Ons betrouwbare aanbod wordt aangevuld met de perfecte service die we bieden. Gorman-Rupp helpt u graag bij het vinden van de ideale pomp.

AMT onderdelen

Het kan voorkomen dat er een onderdeel van een pomp niet naar behoren meer werkt na verloop van tijd. Gelukkig hebben wij meer dan 30.000 onderdelen voor u op voorraad. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle levering. Tevens bieden we 24 uur per dag service. Mankeert er dus iets aan uw pomp? Geen probleem, wij komen zo spoedig mogelijk langs om dit te verhelpen. Heeft u vragen over ons assortiment of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar.

AMT Membraanpompen