Zelf aanzuigende pomp

De zelf aanzuigende pompen uit het assortiment van Gorman Rupp zijn geschikt om schone tot vervuilde vloeistoffen te verpompen. Kenmerkend voor een zelf aanzuigende pomp is het hoge zuigvermogen. Deze pompen worden buiten het water geplaatst. Kiest u voor een zelf aanzuigende pomp uit ons assortiment, dan bent u verzekerd van betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiency. Met een standaard centrifugaalpomp is het niet mogelijk lucht te verpompen. Deze noemen we dan ook niet zelf aanzuigend. Dankzij de bijzondere voorzieningen is een zelf aanzuigende pomp wel in staat lucht te verwerken.

Werking zelf aanzuigende pomp

Een aanzuigende pompen beschikt over een pomphuis. Deze heeft een aanzuigsluiting en een persaansluiting. Het pomphuis wordt aangestuurd door de motor. Vervuild water wordt aangezogen door de aanzuigsluiting. U plaats deze slang onder water. In het pomphuis is de pomp voorzien van een waaier. Deze heeft een slijtplaat aan de voorzijde. Hierdoor is slijtage aan de pomp gering. De snijplaat is voorzien van snij-groeven die de delen waar de waaier tegenaan komt versnijdt tot kleine deeltjes die verpompbaar zijn. Verstopping komt dus bij deze pomp vrijwel niet voor. In het algemeen geldt: hoe meer waaiers, hoe hoger de druk is die de pomp leveren kan. De pompwaaier is aan de achterkant voorzien van een tweede snij inrichting. Het is hierdoor onmogelijk dat grote vaste delen in de sealkamer terecht komen. Over seal lekkage hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Iedere pomp heeft namelijk een mechanical seal die in de sealkamer geplaatst is die zelf ontluchtend is. Droogloop wordt hierdoor uitgesloten, mocht het pomphuis bij het eerste gebruik met vloeistof gevuld worden.

Koop of huur nu een hoogwaardige zelf aanzuigende pomp

Voor een zelf aanzuigende pomp van de beste kwaliteit bent u bij Gorman-Rupp aan het juiste adres. Al meer dan 40 jaar zijn wij wereldwijd specialist op het gebied van (zelf aanzuigende) centrifugaal- en tandwielpompen voor de GGW sector, de industrie en voor de (afval-)water branche. Het leveren van goede service staat bij ons voorop. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies voor uw situatie. Tevens is het bij ons zeer gemakkelijk om een pomp te kopen of huren. Bent u op zoek naar een zelf aanzuigende pomp, maar weet u niet welke uitvoering het meest geschikt is? Vraag ons gerust om hulp.

Industrie pomp