Vuilwaterpomp

Specifiek om vuil water te verpompen vindt u in ons assortiment vuilwaterpompen. De pomp plaatst u in vuil water en zonder moeite wordt dit weggepompt. Deze pomp biedt uitkomst in situaties waarbij water niet via de normale riolering kan afgevoerd worden. Zelfs de meest veeleisende werkzaamheden zijn geen probleem voor onze vuilwaterpompen. Gorman-Rupp levert pompen uit de series Ultra V, Super T, PA en de 10 series zijn speciaal ontworpen voor het verwerken van industrieel afvalwater en rioolwater. Is er sprake van corrosieve- of abrassieve toepassingen, dan kunnen er speciale materialen worden gekozen. De vuildoorlaat van deze vuilwater pompen loopt op tot wel 3” (76 mm!).

Pompcapaciteit

De maximale hoeveelheid water die een pomp kan verwerken per uur noemen we de pompcapaciteit. Hoogteverschillen zijn van invloed op deze capaciteit. Des te hoger het water getransporteerd dient te worden, des te minder water er in een uur uit de slang komt. Heeft u een pomp nodig die veel water kan verpompen in korte tijd? Kies dan voor een exemplaar met een hoge pompcapaciteit.

Doorlaatbaarheid

Een van de belangrijkste aspecten van een vuilwaterpomp is de doorlaatbaarheid van vaste delen. Niet iedere pomp kan met elke maat omgaan. Het kan voorkomen dat delen voor een bepaalde pomp te groot zijn waardoor de pomp kapot gaat. Let er daarom goed op welke vuilwaterpomp u kiest. Per serie staat aangegeven voor welk type werkzaamheden de pomp geschikt is.

Voor elke situatie de juiste vuilwaterpomp

Het is mogelijk vuilwaterpompen in te zetten op bouwplaatsen na bijvoorbeeld flinke regenval. Dit kan de voortgang namelijk flink belemmeren. Ook om fecaliënhoudend water te verpompen zijn onze pompen uitermate geschikt. Wij beschikken over vuilwaterpompen in diverse soorten en maten, waarbij iedere pomp eigen voordelen heeft. Alle pompen uit onze collectie zijn in staat probleemloos langdurig afvalwater te vermalen en te verpompen naar andere rioolstelsels.

Bestel uw vuilwaterpomp direct online

Vrijwel elk type waterpomp hebben wij op voorraad, hierdoor bent u verzekerd van een snelle levertijd. Wij bieden u de mogelijkheid om een vuilwaterpomp te kopen of huren. Wilt u meer weten over te werking ervan of wilt u van advies voorzien worden? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ons assortiment

Gorman Rupp rioolwater pomp