Waarom Gorman-Rupp tandwielpompen?

De Gorman-Rupp tandwielpompen bieden kwaliteit, levensduur, betrouwbaarheid en de hoogste prestaties. Onderstaand laten we u graag zien waar de reputatie van deze pompen op is gebouwd:

 

Gorman Rupp tandwielpomp

Solide draaiende delen

Dankzij de uitgekiende plaatsing van de lagers en bussen wordt de as optimaal ondersteund. Dit in combinatie met tandwielen uit hoge sterkte gehard staal zorgt voor betrouwbaarheid en een lange levensduur.


Gorman Rupp rotary gear

Smering en koeling

Dankzij een lage druk smering van de as afdichting blijft deze altijd optimaal gekoeld en soepel draaien.mechanical seal Groman Rupp

Modulaire afdichting

De Gorman-Rupp tandwiel pompen zijn ontworpen om te worden uitgevoerd met diverse soorten as afdichtingen zoals norm-seals, stopbus pakkingen of mechanical seals.


Gorman Rupp tandwielpomp

Back Pull-Out

Dankzij dit slimme ontwerp kunnen de Gorman-Rupp tandwielpompen worden onderhouden zonder deze los te koppelen van het leidingwerk.
Gorman Rupp rotary gear

Overdruk klep

De Gorman-Rupp tandwielpompen zijn uitgevoerd met een instelbare overdruk klep.


Gorman Rupp tandwielpomp

Configureerbaar

Het modulaire ontwerp van de Gorman-Rupp tandwielpompen zorgt er voor dat de uitvoering en de plaats van de leding aansluitingen altijd kan worden geconfigureerd naar uw wensen.Gorman Rupp rotary gear

Extra sterk axiaal lager

Een overgedimensioneerd axiaal lager weerstaat de grootste krachten en zorgt voor een extra lange levensduur. (op de GM-series)


Gorman Rupp tandwielpomp

Compacte aandrijving

De beste prestaties in een compact formaat, dat kan met de kort gekoppelde (op de GMC-series)
Gorman Rupp rotary gear

centrale smering

De aandrijf as is voorzien van een unieke inwendige druksmering voor verbeterde koeling en smering. (op de GMS en GHS series)


Gorman Rupp tandwielpomp

Rotor en lagers

Dankzij het innovatieve externe stelmechanisme kan de rotor eenvoudig en exact woden afgesteld. Afgesloten dubbel-rij kogellagers zijn onderhoudsvrij en zorgen voor opname van de axiale krachten (op de GH series)Gorman Rupp tandwielpomp

diepe aanzuigkamer

De extra verdiepte aanzuigkamer zorgt voor de hoogste zelfaanzuigende werking bij lage inlaatdrukken en/of hoog viskeuze vloeistoffen. (op de GMS, GHS en GHA modellen)


Gorman Rupp rotary gear

slijtage bestendigheid

Kritische, slijtage gevoelige delen van het pomphuis zijn gemaakt van een extra geharde staalsoort om slijtage te voorkomen en de pomp op de maximale efficiency te laten draaien. (op de GHA series)
Gorman Rupp tandwielpomp

Carbide as en bussen

De as en de bussen zijn gemaakt van extreem hard en slijtvast carbide materiaal om zelfs de zwaarste belastingen te weerstaan. (op de GHA series)


Gorman Rupp rotary gear

Naaldlagers

Afhankelijk van de uitvoering, worden de Gorman-Rupp GHA series tandwielpompen uitgevoerd met een as die is gelagerd in precisie-naaldlagers of in carbide geharde lagerbussen. Deze stabiele as ondersteuning zorgt onder meer voor een langere levensduur van de afdichting.