Pompstation

In Nederland wordt er overwegend gebruik gemaakt van dompelpompen als het gaat om rioleringstechniek. Bij Gorman-Rupp hebben we hier een alternatief voor, namelijk een zelf aanzuigend bovengronds pompstation; Reliasource. Onze high-tech pompstations zijn onopvallend van buiten en beschikken over de beste technologie van binnen. Elk Reliasource pompstation wordt specifiek voor de klant gebouwd.

Inspelen op trends

Groman-Rupp houdt de markt altijd goed in de gaten en speelt wanneer het mogelijk is in op trends. Met ons Reliasource spelen wij in op de trends veiligheid, aandacht voor arbeidsomstandigheden en hygiëne en de wens om de bedrijfskosten van installaties omlaag te brengen. Al vele jaren wordt dit systeem in landen als Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Australië, Canada en in de VS succesvol gebruikt. Ook in Nederland wordt vandaag de dag steeds vaker gekozen voor ons systeem.

Kosten pompinstallatie

De kosten van een rioolwater pompinstallatie zijn op te delen in de installatiekosten, aanleg van het pompstation en bedrijfskosten. Hoewel de aanschafkosten van deze pomp iets hoger liggen in vergelijking met een dompelpomp zijn de installatiekosten wel lager. Daarnaast wordt het grootste financiële voordeel behaald wanneer het systeem in gebruik is. De totale kosten zijn op jaarbasis voordeliger, dit voordeel kan oplopen tot wel 40% op de gehele levensduur van de Reliasource (gemiddeld 25 jaar).

Voordelen

De besparing is te danken aan de hoge betrouwbaarheid van het systeem, gemakkelijke onderhoud en daarnaast zijn de prijzen van pomp- en motoronderdelen laag. Doordat het pompsysteem bovengronds is geplaatst, is het systeem eenvoudig te bereiken en is het niet nodig aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen om onderhoud uit te voeren. Dit is tevens een groot pluspunt voor de arbeidsomstandigheden van technici. Alle werkzaamheden vinden plaats in een droge en schone omgeving.

Geen risico’s

Wij ontwerpen een systeem op basis van uw wensen. Gorman-Rupp is bekend met de positieve resultaten en heeft daardoor zoveel vertrouwen in ons Reliasource pompstation dat we de unit pas factureren als het gewenste resultaat behaald is. Op deze manier loopt u als bedrijf of gemeente geen enkel risico. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden die ons Reliasource systeem te bieden heeft.

Ons arsortiment

Gorman Rupp bovengrondse rioolpomp